El partit d'aquesta tarda serà especial per a diversos dels seus protagonistes, ja que Salva Maldonado tornarà a Manresa, on va guanyar la Copa del Rei amb Peñarroya com a jugador. També es retrobaran amb el seu exequip Albert Oliver, Marcus Eriksson i Ryan Toolson.

Maldonado va dirigir el TDK Manresa el 1996 i va ser capaç de guanyar la Copa del Rei amb el quadre manresà. A més, Oliver i Eriksson tenen passat defensant la samarreta manresana. Però també hi haurà una cara coneguda a les files rivals per a l'afició groga. L'Herbalife Gran Canària s'enfrontarà a l'escorta nord-americà Ryan Toolson, membre de l'equip de la temporada 2012-13, que va aconseguir per primera vegada en la història del club les semifinals de la Copa del Rei i de la Lliga Endesa.

Pel que fa a la visita al Congost, Maldonado avisava en la prèvia del partit davant el Khimki que «serà tan difícil com anar a jugar contra l'Unicaja, o més». Una frase que queda sustentada en la dada estadística d'enfrontaments de l'equip illenc a Manresa. L'Herbalife Gran Canària ha jugat un total de 25 partits al Nou Congost, en què ha obtingut 11 triomfs i ha caigut derrotat 14 vegades. Un balanç clarament favorable al quadre local.

Les dues úniques victòries que dels jugadors de Maldonado en la present Lliga Endesa les han aconseguit al Gran Canària Arena, mentre que fora de casa han perdut els quatre partits disputats en aquesta mateixa competició, a més de tres més a l'Eurolliga. Contra el Baxi, el conjunt canari buscarà la primera victòria a domicili.