El Barça va tenir durant quatre minuts aparcada la Lliga de Campions fins al proper febrer. El sorprenent gol del fins ara proscrit Malcom provocava que el primer lloc del grup fos un fet dues jornades abans del final de la competició. Però Icardi, en l'única pilota que va tocar a l'àrea, va evitar assegurar el liderat definitiu. De tota manera, els blaugrana sí que es van assegurar ser primers de grup, ja que l'única manera en què els seus dos rivals el poden atrapar seria amb un triple empat que mai no deixaria fora dels vuitens el conjunt català. Tot, després d'un partit ben llegit i ben jugat per l'equip de Valverde, al qual va faltar punteria per tancar la ratxa encara oberta de vuit visites seguides a Itàlia sense guanyar.

Dembélé a l'equip titular va ser la novetat de Valverde de cara al partit d'ahir. El tècnic intuïa espais darrere de la defensa llombarda i que el francès seria el millor home per aprofitar-los. I no li va faltar raó a l'inici. La primera pilota que va deixar de conservar l'Inter la va recollir l'extrem al minut i mig i va disparar, però ho va fer massa centrat i va permetre l'aturada de Handanovic.

Els primers 45 minuts van viure el mateix patró: problemes ingents dels locals per treure la pilota de darrere, pressió alta dels blaugrana i robatori de la pilota. La situació en què aquest arribava determinava la perillositat de l'acció posterior. Al minut 11, després d'uns minuts de domini, un omnipresent Luis Suárez va disposar d'una gran ocasió quan va retallar Skriniar, però va disparar massa amunt amb l'esquerra. L'únic avís milanès de la primera part va ser en una centrada de Perisic que Asamoah, en funcions ofensives, va rematar massa amunt, res més. Ter Stegen va ser un espectador de la primera part.

Acorralament absolut

Perquè la teranyina que formaven Busquets, Rakitic i Arthur era insuperable i les accions del Barça en atac van anar arribant. La més espectacular, una vaselina de Suárez que va anar a fora de molt poc. Al minut 23, Rakitic va provar fortuna de fora de l'àrea. Del 26 al 30, primer va ser Alba qui no va arribar a una pilota picada, després Coutinho qui va disparar alt, tot seguit una acció embolicada amb tret de Dembélé, intercepció de Suárez, centrada de Sergi Roberto i salvada de De Vrij i, a la mitja hora, en un córner, Piqué deixa la pilota morta al davanter uruguaià, però aquest remata massa desviat.

Al Barça només li faltava el gol, ja que controlava les contres interistes amb calma, i també treia partit de les transicions. En una d'elles, Coutinho, en una gran posició, va xutar massa fluix a les mans de Handanovic i, quatre minuts més tard, va ser Suárez qui va posar a prova el porter eslovè amb un tir de primeres. Moltes arribades i cap gol al descans. Pagaria aquesta falta de punteria, el Barça?

Doncs ho semblava, perquè l'Inter va sortir amb més intensitat a la represa i va avisar amb un cop de cap de De Vrij, una centrada de Perisic i una pressió més alta. A més, Vecino va estar a punt d'aprofitar una errada de Lenglet. Però va ser transitori. El Barça va recuperar el domini del joc de la mà d'un bon Coutinho que va entestar-se a xutar massa de lluny i va estavellar un cop i un altre les rematades a les cames dels rivals.

En el tram central de la segona part, el duel es va obrir i es va tornar perillós. Rakitic i Suárez van malaguanyar algunes contres, però també és cert que Politano, amb un cop de cap, i Perisic, amb les seves internades per l'esquerra, trobaven ara més forats que mai. L'entrada al camp de Borja Valero va dotar de més control de la situació a l'Inter i tot podia passar en els darrers deu minuts.

Gols sorprenents

I a fe que va passar. Valverde, que havia fet entrar Vidal al camp, va sorprendre amb l'entrada del fins ara molt poc utilitzat Malcom. Veia que per la dreta hi havia espai i que el brasiler el podia aprofitar per anar cap al mig i xutar en la seva jugada favorita. I així va ser. En la primera pilota que va tocar, va encarar Asamoah i, abans de rebre l'ajut de Brozovic, va etzibar un tret que va doblegar les mans de Handanovic.

La classificació i el primer lloc eren un fet, però el Barça no va tancar el partit. Spalletti s'ho va jugar tot fent entrar Lautaro Martínez al camp i l'argentí va fer una bona acció per la dreta quatre minuts després. Va centrar, Busquets va estar poc contundent en el rebuig i aquest va quedar per a Vecino. L'uruguaià va disparar, la pilota va impactar en Piqué i va quedar morta perquè Icardi es regirés i, davant de la nul·la oposició de Sergi Roberto, superés Ter Stegen per sota les cames. L'Inter guanyava un punt que pot ser vital per classificar-se i fa que el Barça hagi de fer hores extres d'aquí a uns dies a Eindhoven.