Mitja hora més tard del que és habitual (12.30 hores), el Manresa rebrà la visita, demà, del Club de Futbol Borges Blanques, un equip que té uns números, si més no, singulars. Els de la capital de les Garrigues, situats a la part baixa de la classificació, tenen 19 punts al seu caseller, dels quals, només tres, conseqüència de tres empats, els han aconseguit com a locals. Curiosament, la resta, els altres setze, els lleidatans els han sumat lluny del seu terreny de joc.

Els manresans, que disposen de cinc punts d'avantatge respecte del segon classificat, la Munta-nyesa, recelen d'un oponent que podria ser incòmode. Segons el tècnic de l'equip blanc-i-vermell, Andreu Peralta, «aquests conjunts de la zona baixa de la taula són perillosos, sobretot si tu no ofereixes la teva millor versió». Alhora, el surienc reflexiona que, «contra el Manresa, els rivals cada cop es tiren més enrere i ens deixen menys espais». «També és veritat que aquest fet denota el respecte que ens hem guanyat entre els altres equips», emfatitza.

I és que el fet de ser els capdavanters comporta, segons Andreu Peralta, que «tots els nostres rivals vulguin treure alguna cosa positiva contra el Manresa». «Nosaltres, però, hem d'anar a la nostra i ser competitius setmana rere setmana. No hem de canviar la nostra manera de ser. Hem d'imposar el nostre sistema de joc. I no canviar», incideix. Per acabar, el tècnic destaca que «aquesta temporada, a casa, hem capgirat la dinàmica negativa dels últims anys». Per tant, «hem de conservar la bona línia de joc i de resultats que duem», conclou. Per al partit contra el Borges, el Manresa només té la baixa del lateral Iván Romano, amb molèsties a un genoll.

Tot i la seva perillositat com a visitant, el Borges no guanya des del primer cap de setmana de novembre, quan va vèncer a Sant Carles de la Ràpita per un mínim 0 a 1, en partit corresponent a la desena jornada. En els últims tres mesos, els de Manel Cazorla han signat cinc empats i quatre derrotes. Tot i això, diumenge, la Muntanyesa no els va poder derrotar a la capital de les Garrigues (0 a 0).

Repte per a l'Igualada al Segrià

L'Igualada de Moha afronta un difícil desplaçament al Segrià, diumenge. A partir de les 17 hores, els anoiencs s'enfrontaran a l'EFAC Almacelles, tercer classificat, amb 36 punts. Els de Jordi Mestres acumulen nou jornades sense perdre i han guanyat els seus dos últims partits, a casa, contra el Mollerussa (3 a 1) i al camp del Lleida B (1 a 4). El triomf de l'Igualada contra el Júpiter, dissabte, va trencar una ratxa de cinc partits seguits sense vèncer dels anoiencs.