El derbi madrileny entre l'Atlètic i el Reial Madrid marca la jornada d'aquest cap de setmana. Un partit que pot dictar sentència de cara a la lluita pel campionat de lliga que es disputen tots dos juntament amb el líder de la competició, el FC Barcelona de Valverde.

L'Atlètic de Madrid és situat davant del conjunt blanc en la taula de la classificació, però una derrota al Wanda Metropolitano contra el seu màxim rival enviaria el Reial Madrid a la segona posició. El conjunt matalasser és a sis punts de distància del lideratge, mentre que els blancs se situen a vuit punts i amb el goal-average particular en contra amb el Barça.

El partit que es disputarà aquesta tarda (16.15 hores) enfrontarà el porter menys golejat del campionat, Jan Oblak, i un dels futbolistes amb millor moment de forma de la lliga, el davanter francès Karim Benzema. El porter de l'Atlètic ha encaixat 14 gols en 22 partits i el futbolista del Reial Madrid acumula 10 gols al campionat, el doble dels que va marcar la temporada passada.

Del partit també pot treure'n profit el Barça, que seguiria augmentant la distància amb els dos equips si guanyessin diumenge a Bilbao i el derbi madrileny finalitzés amb un empat a punts.