El Barça Lassa defensarà aquesta tarda (19 hores) el títol aconseguit l'any passat a Las Palmas. El conjunt de Pesic ha arribat en bona forma a la cita de Madrid i ahir va passar per damunt de l'Iberostar Tenerife. De tota manera, el Barça no s'hauria de deixar anar tant com va fer ahir, ja que al tram final va evitar de poc un gran disgust.

El Barça va sortir més concentrat que en el partit de dijous contra el València. Va aconseguir molt aviat un avantatge de deu punts (15-5), sobretot a causa de la seva bona defensa i de l'encert d'homes com Pau Ribas en atac. L'Iberostar, l'equip que llança més de tres punts de la lliga, va trobar l'encert des de la línia, sobretot per part de Gillet i de Staiger, i va aconseguir igualar les coses abans de la primera aturada, tot i que dos tirs lliures de Pierre Oriola van possibilitar que l'equip de Svetislav Pesic acabés el quart amb un avantatge de dos punts (17-15).

En el segon quart, el Barça va trencar el partit. Kyle Kuric, que no va tenir ni un sol segon de protagnisme en el partit de quarts de final, el va tenir ahir i va iniciar la seva participació amb dos triples que disparaven el resultat fins al 25-16. Tomic, i després Seraphin, dominaven amb claredat els taulers. El croat, cosa no gaire habitual, va capturar tres rebots en atac seguits, la qual cosa dona idea de la seva intensitat. La direcció de Pangos i els contraatacs de Hanga van provocar que els blaugrana obtinguessin una màxima diferència de 14 punts (39-25), reduïda mínimament per Abromaitis al final.

Partit trencat

El Tenerife va aconseguir mantenir la diferència en el tram final del tercer quart. De fet, tot i que Ribas havia disparat els catalans fins als 17 punts d'avantatge, aquesta només era de dotze a 2'48'' per a la darrera aturada. En el tram final del període, però, amb un triple de Pangos i els punts de Kuric i Seraphin, el Barça va arribar per primer cop a la vintena de diferència. Al darrer quart tot estava sentenciat, però el Barça es va refiar massa, es va complicar la vida i Vidorreta, el tècnic canari, va ser expulsat per protestar una falta de Brussino que hauria pogut donar esperances al Tenerife.