El Barça jugarà aquesta tarda contra el Rayo Vallecano al Camp Nou (18.30 hores) amb la mirada posada en el partit de tornada de la Champions contra l'Olympique de Lió a casa. Els blaugrana volen convertir l'enfrontament d'avui en un tràmit, després d'un mes exigent amb dos clàssics.

Un partit en el qual s'esperen rotacions per part d'Ernesto Valverde. El màxim rival, el Reial Madrid, es troba a dotze punts del Barça, i el màxim perseguidor, l'Atlètic de Madrid, és a set. Jugadors com Ivan Rakitic, Sergi Roberto i el capità Leo Messi podrien començar el partit des de la banqueta pensant en l'enfrontament de Champions. Pot ser un dia de reivindicació per a jugadors com Semedo, Coutinho i Malcom, que busquen la titularitat. També hi haurà rotacions assegurades en els centrals. Clement Lenglet està sancionat i el seu compatriota Umtiti serà el seu substitut amb tota seguretat, ja que Vermaelen està lesionat.

D'altra banda, el Rayo Vallecano arriba al Camp Nou en una situació molt delicada, en zona de descens, amb només 23 punts. A més, el conjunt madrileny acumula cinc derrotes consecutives. La darrera, contra el Girona (0-2). Tot i els mals resultats, els de Míchel poden ser optimistes, ja que la salvació es troba només a dos punts, gràcies a la fluixa temporada d'equips com el Celta. Un dels jugadors clau per sumar punts a Barcelona serà el davanter cedit pel Reial Madrid, Raúl de Tomás, qui ja ha anotat deu gols aquesta temporada. El Rayo no podrà disposar d'Abdoulaye Bá per sanció i serà substituït pel defensa uruguaià Emiliano Velàzquez. L'equip madrileny intentarà repetir la gesta de l'any 2000, quan va guanyar de manera contundent al Camp Nou (0-2) en la seva única victòria a l'estadi blaugrana en disset temporades. En aquell partit, l'actual entrenador del Rayo, Míchel, era un dels futbolistes del conjunt de Vallecas que es trobava sobre el terreny de joc. En el partit de la primera volta d'aquesta temporada ja van donar més d'un mal de cap al Barça (2-3), i aquesta vegada vol aconseguir punts.

Valverde no es refia del Rayo

El tècnic extremeny va assegurar ahir en la roda de premsa prèvia al partit d'avui que «subestimar el Rayo és el primer pas per no guanyar el partit». A més, l'entrenador blaugrana afirma que és «fonamental» guanyar els de Míchel per «fer valer» la darrera victòria a la lliga contra el Reial Madrid al Santiago Bernabéu (0-1). En ser preguntat per possibles rotacions, Valverde va confirmar que hi hauria «algun canvi», però que venen d'una setmana «neta» i amb quatre dies de marge. «No serà una revolució a l'onze», va puntualitzar.