Molt destacada ha estat l'arrancada dels esquiadors de casa nostra en els Mundials d'esquí de muntanya que se celebren a Villars-sur-Ollon (Suïssa). Dels Mountain Runners del Berguedà (MRB Skimo Team), Ot Ferrer va assolir el subcampionat en la modalitat esprint i en la categoria cadet. En una cursa molt explosiva, Ferrer va saber superar una fase eliminatòria de 50 participants per quedar en un grup reduït de 12; en aquest, va saber mantenir-se en posicions capdavanteres durant la primera part de la cursa, per col·locar-se en segona posició després d'un tram a peu, i defensar-la fins al final.

En finalitzar la cursa, Or Ferrer comentava que «m'han sortit les coses molt bé i he aconseguit una medalla mundial, un fet increïble. El treball d'aquests anys ha donat el seu fruit i per això vull dedicar aquest èxit al meu entrenador personal, Andreu Sarrà, i a la resta de tècnics de l'escola i també als companys de les rostides que fem tots junts».

També dels MRB Skimo Team, la bagenca Maria Costa va aconseguir una brillant quarta plaça després d'haver de lluitar molt en quedar tapada pel grup capdavanter. Ares Torra va ser desena, sense opcions d'entrar a la final. En la mateixa modalitat d'esprint, Clàudia Galícia (CE Cerdanya Skimo Team) va guanyar en categoria absoluta, en la qual la seva companya Marta Garcia va ser quarta classificada.