Entre Manchester i Liverpool només hi ha 55 quilòmetres en cotxe. Totes dues ciutats mantenen una gran rivalitat que es trasllada a dos dels seus equips de futbol. El Liverpool era l'equip amb més títols de lliga d'Anglaterra fins que el United d'Alex Ferguson el va sobrepassar el 2013, l'últim any del tècnic escocès a la banqueta. Els reds no són campions del seu país des del llunyà 1990, però el seu present és millor que el del seu etern adversari, ja que lluita amb el City per guanyar la seva primera Premier League, denominació del campionat des de l'any 1993.

En aquests 55 quilòmetres de distància es jugarà el Barça una bona part de les seves possibilitats d'arribar a la final del Wanda Metropolitano. Això en el cas probable que el Liverpool elimini el Porto. L'equip de Valverde va quedar aparellat amb el Manchester United en els quarts de final. En primera instància, les boles extretes per l'exporter brasiler Júlio César determinaven que el primer partit havia de ser al Camp Nou. Minuts després es va saber que les autoritats mancunianes no permetien que es juguessin dos partits de Champions a Manchester en 24 hores i que, com que el City havia de disputar la tornada davant del Tottenham 24 hores després que el duel d'Old Trafford entre el United i el Barça, aquest canviava l'ordre dels partits. El segon partit, per tant, serà al Camp Nou. Un avantatge per a Messi i per als seus companys.

Contents amb reserves

Després de la patacada de la temporada passada contra la Roma, la delegació blaugrana no volia pecar d'imprudència pel resultat, però el director de relacions institucionals del club, Guillermo Amor, va afirmar que «toqui qui toqui cal estar content. És un dels anglesos, n'hi havia quatre i és un bon equip, gran i important, però estem bé».

Per a Amor no és clau tenir la tornada a casa i va recordar que «el mateix United va perdre per 0-2 contra el PSG i després va guanyar per 1-3 a fora. En els vuitens hi ha equips que han remuntat a fora i els dos partits seran dues finals».

D'altra banda, el representant del Manchester United, l'exdavaner Andy Cole, campió d'Europa al Camp Nou al costat de l'actual tècnic, Ole Gunnar Solskjaer, va dir que l'eliminatòria està «al cinquanta per cent». Es va declarar fan de Messi, però també va destacar el canvi que ha fet l'equip amb l'arribada del noruec a la banqueta. «La diferència es veu clara. L'equip està jugant bé a futbol i els futbolistes són feliços i tenen confiança».

Muntanya russa

I és que, com diu Cole, la temporada del United té una data clau, la del 18 de desembre passat, quan va ser destituït José Mourinho. L'equip estava eliminat de les Copes angleses i molt lluny de les posicions de Champions a la lliga. El seu canvi pel d'un home de club com Solskjaer ha estat revitalitzador. De fet, des de llavors el United només ha perdut dos partits, contra el PSG en l'anada dels vuitens i el cap de setmana passat davant de l'Arsenal. Ara mateix és només a dos punts de la quarta posició.

Solskjaer no ha fet grans canvis però sí que ha aportat tranquil·litat. L'exdavanter va resistir onze temporades com a davanter suplent a Old Trafford i alguna cosa sap de la idiosincràsia del club. No s'ha complicat la vida i ha donat confiança a homes que amb Mourinho estaven crispats, com Pogba i Lukaku. El fet de no tenir un onze tipus clar ha involucrat tots els jugadors, i ara n'hi ha molts que sumen per a l'equip. A més, en vuitens va tenir el punt de sort necessari per fer fora el PSG, amb moltes baixes que ara recuperarà en la seva gran majoria per fer-lo un conjunt competitiu.