El pilot santfruitosenc David Checa ha aconseguit aquest diumenge la victòria en la 42a edició de les 24 Hores Motociclistes de Le Mans, puntuables pel mundial de resistència, que s'han disputat al circuit francès de Bugatti. El petit dels Checa ha sumat la victòria amb l'equip gal Kawasaki, compartint montura amb els francesos Jérémy Guarnoni i Erwan Nigon. És el tercer cop que el bagenc assoleix la victòria en aquesta competició, que ja havia guanyat el 2005 i el 2017 amb l'equip francès GMT-94 Yamaha.

Cursa molt competida

Les 24 Hores han estat més competides que mai, amb una lluita fins al final entre l'equip Kawasai i l'Honda ER, amb Sébastien Gimbert, Yonny Hernández i Randy de Puniet. Per la seva banda, els campions mundials de la passada edició, FCC Honda, havien de gestionar problemes mecànics. En aquesta mateixa línia es mostrava la formació austríaca Yart, la Yamaha oficial del país centreeuropeu, que es veia obligada a retirar-se a mitja cursa.

Durant les tres primeres hores de competició, va ser l'Honda ER la que va liderar la prova, però aleshores la Kawasaki, amb Checa a l'equip, va passar a situar-se en primer lloc. Una aturada al box quan faltaven seixanta minuts fins al final de la prova va tornar a igualar la situació, ja que l'Honda va tornar a passar a davant. Els darrers girs van ser una lluita entre el colombià Yonny Hernández i el francès Jérémy Guarnoni. Aquest segon tenia les de guanyar, ja que el seu rival no podia portar la moto al límit si no es volia arriscar a quedar-se sense carburant.

A falta de vint minuts, la cursa va viure un altre cop d'efecte per la caiguda d'un participant, la qual cosa ha obligat a sortir a la pista el cotxe de seguretat, que s'hi ha mantingut fins cinc minuts abans de la finalització de la prova. En unes darreres voltes d'infart, Guarnoni ha passat a davant i ha donat la victòria a la Kawasaki, amb les mateixes voltes que el seu adversari.

Així, Guarnoni, Checa i Nigon han completat 839 girs, els mateixos que Gimbert, Hernández i De Puniet. La tercera posició ha correspost a la Suzuki de l'equip Endurance Racing Team, amb els francesos Vincent Philippe, Étienne Masson i Gregg Black. Dels 59 equips que han pres la sortida només n'han acabat 37.