El francès Fabio Quartararo (Yamaha) només ha necessitat quatre curses a MotoGP per guanyar-se una ressenya als llibres d'història de la competició. Ahir, al circuit de Jerez, el novell pilot nascut a Niça fa 20 anys i 14 dies va assolir el primer lloc a la graella de sortida del GP d'Espanya de MotoGP, que es disputarà avui (14 hores). Amb la consecució de la pole position, Quartararo va arrabassar al cerverí Marc Márquez el rècord que ostentava des del 2013. Llavors, a Austin, el català va merèixer sortir des del primer lloc amb 20 anys i 62 dies.

El jove pilot d'AMV va eludir la repesca i es va classificar directament per a la sessió cronometrada. En aquesta, el francès es va situar de seguida cinquè i en el penúltim gir va marcar el registre estratosfèric (1'36'' 880) que li va atorgar el rècord i la pole position .

Rere seu es va situar l'italià Franco Morbidelli (Yamaha), amb un temps de 1' 36'' 962, mentre que Marc Márquez sortirà avui des de la tercera posició, després de registrar un temps d'1' 36'' 970. Andrea Dovizioso lidera el Mundial de Moto GP amb 54 punts.

A la cursa de Moto 2 (12.20 hores), la sortida l'encapçalarà un tercet de pilots espanyols liderat per Jorge Navarro (Speed Up), seguit per Àlex Márquez (Kalex) i Augusto Fernández (Kalex). D'altra banda, l'italià Lorenzo Dalla Porta (Honda) es va fer amb el primer lloc a la graella de Moto3 (11 hores). Rere seu, sortiran el japonès Tatsuki Suzuki (Honda) i l'italià Celestino Vietti (KTM).