Les tres ensopegades seguides encaixades els últims dies no només van sentenciar l'absència del Barça Lassa a la Final Four de l'Eurolliga. A més, van qüestionar la durada del lideratge blaugrana a la lliga ACB. El rotund triomf dels de Pablo Laso a Burgos (84 a 102), contra el CB San Pablo, obligava els d'Svetislav Pesic a vèncer. Dit i fet. Anit, el Barça va recuperar l'esma i es va imposar per vint punts de diferència (77 a 97) a l'equip de Pedro Martínez, que amb un balanç d'11 victòries i 19 derrotes haurà de maldar per segellar la permanència en els últims quatre partits de la competició.

La seriositat i el rigor defensiu van caracteritzar el joc blaugrana anit. A més, el Barça va optimitzar la manca d'encert inicial dels insulars per obrir una primera escletxa al marcador (6 a 11).

Un triple de DJ Strowberry i una cistella de dos punts de Jacob Wiley van facilitar als locals un momentani empat. Va ser un miratge. El Barça Lassa va optimitzar la seva defensa i dos triples de Thomas Heurtel i Singleton van completar un parcial de 0 a 10, determinant pel 13 a 21 que va registrar l'electrònic en finalitzar el primer quart del partit.

L'avantatge blaugrana no va fer més que augmentar al segon període, i els triples d'Adam Hanga i Pau Ribas van forçar Pedro Martínez a demanar temps mort (19 a 37). Les seves reflexions van impedir que la diferència s'eixamplés encara més, però al descans el desavantatge canari era de 17 punts (32 a 49), difícils d'eixugar.

Al tercer període, els de Pesic van mantenir en tot moment el rigor defensiu i mai van permetre als locals reduir la diferència. Un triple d'Adam Hanga va situar els blaugrana 21 punts amunt (44 a 65) i la inspiració de Thomas Heurtel va ampliar l'avantatge fins als 27 (46 a 73), al final del tercer quart. Aleshores, ambdós equips van pactar tàcitament entrenar-se amb públic durant l'últim quart.