Per tercer any consecutiu el rocòdrom i sala d'escalada El Pati Vertical de Manresa, amb la col·laboració de Decathlon, organitza dissabte l'Hora del Pati. Aquest

esdeveniment s'ha convertit en l'open d'escalada de referència del centre de Catalunya. Enguany s'espera rebre un centenar d'escaladors de totes les categories..

La competició, que s'iniciarà a les 10 del matí i és previst que finalitzi a les 10 de la nit, disposarà de 50 blocs de tots els nivells amb premis per als guanyadors. A més, al llarg de la jornada Decathlon Manresa aportarà una trentena de productes d'escalada i alpinisme Simond per sortejar entre els participants en finalitzar la jornada. En paral·lel, al llarg de tota la jornada hi haurà la possibilitat de provar la gamma de peus de gat de Simond amb un estand on poder descobrir algunes de les novetats de productes d'aquesta marca d'escalada francesa.

L'open té un cost d'inscripció de 10 euros per als socis de la instal·lació esportiva i de 12 ? per als no socis i és apte per a tots els nivells. La inscripció es pot fer a les mateixes instal·lacions del Pati Vertical al passatge de la Mercè. Aquesta ha esdevingut la sala d'escalada de referència de la comarca i punt de trobada per als amants d'aquest esport. L'entrada de l'esport de l'escalada en els pròxims Jocs Olímpics de Tòquio 2020, sense dubte, ha ajudat que l'escalada s'hagi convertit en un esport de moda.