El ciclista colombià Esteban Chaves (Mitchelton Scott) va guanyar ahir la dinovena etapa del Giro, entre Treviso i San Martino di Castrozza, de 151 quilòmetres, després de ser el més ràpid d'una nombrosa escapada que va tenir el permís del gran grup de favorits. Entre aquests, no hi va haver canvis significatius i l'equatorià Richard Carapaz manté el lideratge, amb 1.54 sobre Vincenzo Nibali, 2.16 respecte de Primoz Roglic i 3.03 d'avantatge amb el basc Mikel Landa.

Chaves es treu d'aquesta manera la pressió del damunt després de tenir problemes de salut, amb una mononucleosi que l'ha impedit mantenir-se a l'elit del ciclisme els últims mesos. Ahir, va superar l'italià Andrea Vendrame per deu segons i el portuguès Amaro Antunes per 12

Entre els primers de la general, el també colombià Miguel Ángel López va atacar des de lluny en la pujada final de tercera categoria i va restar pocs segons a la resta. Les dues ofensives de Roglic al final no van obtenir cap resultat.

Avui, última etapa de munta-nya, abans de la contrarellotge de demà. Gairebé 200 quilòmetres entre Feltre i Monte Avena, amb un port de primera i tres de segona categoria, el darrer a deu quilòmetres de la meta.