La localitat de Salobreña (Granada) va acollir el campionat d'Espanya sub-10 d'escacs. Un total de 144 escaquistes es van veure les cares després de disputar 9 rondes de 90 minuts amb 30 segons d'increment, que es van jugar durant cinc dies. La representació catalana va ser molt nombrosa, amb un tota de 23 participants. D'aquests 23 escaquistes, 4 van ser de la comarca del Bages.

El millor dels bagencs va ser Marc Tarragó, de l'equip Balsareny-Sallent UE, que, amb cinc punts i mig dels nou possibles ,va finalitzar en una meritòria 31a posició, setè català i va millorar la quarantena posició que ocupava en el rànquing inicial.

Oriol Pelegrín (Fundació Joviat), que sortia en la posició número 134 del rànquing inicial, va fer un campionat molt seriós i constant i va obtenir quatre punts i mig, que li van valer la 77a posició. Edgar Vázquez, amb tres punts i mig, i Pol Torres, amb tres, ambdós de la Fundació Joviat, van ocupar les posicions 115 i 129, respectivament. La delegació catalana va fer un paper destacat, amb tres jugadors entre els sis primers classificats. Daniel Salinas va finalitzar tercer, amb un total de 7 punts, per darrere del campió Ivan Povshednyi, amb 8 punts, i de Volodymyr Malinovsky, segon classificat amb un total de 7 punts i mig.

Álex Villa va finalitzar en quarta posició, amb 7 punts, i Pau Manel va ser sisè, també amb 7 punts, entre els gairebé 150 participants. Avui ha de començar el campionat estatal sub-12 amb la presència de dos escaquistes de la Fundació Joviat, Dan Clotet i Èric Ibor-ra, que esperen oferir també unes bones classificacions quan acabi l'estatal. Es preveu que hi hagi una participació encara més àmplia i que podria batre un rècord històric de participació, amb un total de 173 inscrits, dels quals 31 seran vinguts de Catalunya.

Cal recordar que en el campionat estatal sub-8, disputat també a Salobreña, dies abans del sub-10, el jove escaquista Oriol Nájar (Fundació Joviat) va finalitzar en una brillant dinovena posició en la seva primera participació en un campionat d'Espanya individual. Nájar, sisè al campionat català, va confirmar la seva progressió i va assolir un total de sis punts entre els 99 escaquistes que van participar en la competició.