Per primera vegada en la seva extensa trajectòria internacional, l'àrbitre santfruitosenc de voleibol David Fernández ha estat designat per arbitrar a la fase final d'un campionat d'Europa de voleibol absolut en categoria masculina.

La propera fase final de l'Europeu de voleibol se celebrarà entre el 12 i el 29 de setembre. La fase de grups, els vuitens de final i els quarts de final es desenvoluparan en seus de quatre països diferents: França, Bèlgica, Eslovènia i Holanda. David Fernández formarà part de l'equip d'àrbitres de la Confederació Europea de Voleibol (CEV) que impartirà justícia i equitat al grup A, amb seu a Montpeller, on les seleccions de França, Bulgària, Grècia, Itàlia, Portugal i Romania disputaran una lligueta, tots contra tots, per dirimir els quatre combinats que es classificaran pels vuitens de final. La selecció estatal figura al grup B de la fase de grups. Els seus oponents seran Àustria, Alemanya, Sèrbia, Eslovàquia i l'amfitriona Bèlgica.

David Fernández assenyala que «inicialment, arbitraré amb tota seguretat sis partits durant la fase de grups» que es disputarà entre el 12 i el 18 de setembre. «Després, he de desplaçar-me a Nantes, on es jugaran dos partits corresponents al vuitens de final, i un de quarts», detalla. Lògicament, les designacions arbitrals per a aquesta fase de la competició no es coneixeran fins als dies previs a la celebració dels partits.

Una vegada finalitzats els quarts de final, David Fernández ha rebut l'ordre de viatjar fins a París, on es disputarà una de les semifinals, el partit pel 3r i el 4t llocs i la final. «El plantejament de la CEV obre la possibilitat que hagi d'arbitrar en un d'aquests duels decisius, una oportunitat que vull aprofitar tot i que hauré d'estar separat de la família durant tres setmanes, cosa que no he fet mai», conclou el santfruitosenc.