El jove porter berguedà Toni Fuidias va ser la sorpresa d'ahir del Reial Madrid en la convocatòria per al partit de pretemporada que els blancs van jugar a Roma. Fuidias va compartir convocatòria amb els consagrats Thibaut Courtois i Keylor Navas i va completar la tripleta de porters cridats per Zinedine Zidane. La baixa d'última hora del tercer porter, l'ucraïnès Andriy Lunin, per problemes físics, van provocar que el francès cridés el titular de l'equip juvenil A. Com era previsible, no va tenir minuts.

Toni Fuidias, de 18 anys, va arribar al planter del Reial Madrid el 2013. Havia començat a jugar als set anys amb l'equip de la seva ciutat, el CE Berga, abans de passar pels planters del CE Manresa (2010-11) i de Gimnàstic (2013). En aquell moment va ser descobert per un dels informadors històrics del Reial Madrid a Catalunya, Manolo Romero, el mateix que va portar Kiko Casilla o Mariano Díaz a la Casa Blanca, segons informa el portal ADN Blanco en un interessant reportatge al seu lloc web.

Fuidias va entrar al planter blanc el 2013. De fet, com informava Regió7 el 27 d'abril d'aquell any, el Madrid va avançar la seva arribada, que hauria hagut de ser a l'estiu, per tal que pogués participar al torneig d'estiu que cada any organitzava Canal Plus. En aquell campionat va ser subcampió, després de perdre en la final per 3-2 contra l'Espanyol.

Des d'aquell moment, ha anat passant per tots els graons del Madrid, des de l'infantil B i A, al cadet B, seguint pels tres juvenils. La temporada passada va actuar a l'equip juvenil A. Es tracta d'un porter de gran envergadura, 1,95 metres i 86 quilos de pes, i ell mateix es defineix com a «molt fort i vaig bé per dalt».

A Fuidias li arriba la convocatòria en un estiu en què hi ha hagut mar de fons a la porteria blanca, ja que Zidane prefereix Navas a un Courtois imposat per Florentino Pérez. A més, el fill de l'entrenador, Luca Zidane, ha anat cedit al Racing de Santander.

Pel que fa al partit, Fuidias no va jugar i el Madrid va empatar (2-2) contra la Roma, en un duel en què va evidenciar una debilitat defensiva evident. Marcelo va marcar primer, va empatar Perotti, Casemiro va anotar l'1-2 i Dzeko va tornar a igualar. En la tanda de penals, l'errada de Marcelo en el desè va donar el torneig en joc al conjunt italià.