La selecció estatal sub-16, amb el base manresà Toni Naspler a les seves files, no va tenir gaire problemes per desfer-se de Rússia (53-81) en les semifinals de l'europeu de la categoria, que s'està disputant aquests dies a la localitat italiana d'Udine. Aquesta nit, a partir de les 21 hores i en directe per Teledeporte, els espanyols disputaran la final contra França, que es va imposar a l'equip amfitrió, Itàlia, en l'altra semifinal del torneig (56-73).

Naspler va sortir en el cinc inicial i va disputar 23 minuts i 16 segons, en els quals va anotar 13 punts, va capturar 6 rebots, va recuperar 5 pilotes i va acabar amb 17 crèdits de valoració.

Els jugadors dirigits per Dani Miret van començar a agafar renda ja des del primer quart, quan Naspler va ser el més encertat de l'equip (15-21). En el segon període, Rubén Domínguez li va agafar el relleu i va ser decisiu perquè els espanyols ampliessin el marge fins als catorze punts amb els quals es va arribar a la mitja part de l'enfrontament (30-44).

En la segona meitat, el combinat estatal seguia fent el seu joc, que es basava en una forta defensa que els permetia recuperar pilotes i córrer al contraatac, mentre que els russos van notar el fluix partit de la seva estrella, el pivot Iaroslav Niagu, un dels millors jugadors de la competició. Espanya no va patir en cap moment i Miret va poder fer rotacions.