Segueix-nos a les xarxes socials:

Guillem Montiel assoleix el títol català d'elit en la distància olímpica

Guillem Montiel assoleix el títol català d'elit en la distància olímpicaaRXIU PARTICULAR

El triatleta de Callús Guillem Montiel, en el seu primer any en la categoria sub-23, ha aconseguit proclamar-se nou campió català absolut en la categoria d'elit, en la distància olímpica. La prova es va celebrar a Banyoles, al costat del seu estany, i el CN Minorisa va ser tercer per equips. La cursa tenia un primer tram de 1.500 metres de natació, més 37 quilòmetres de bicicleta i 10 de cursa a peu.

El bagenc va dominar amb una gran claredat, del principi al final. Ja va ser el primer nedant, seguit de molt a prop per dos bons nedadors del club Fasttriatlon (Muñoz i Parreño). Només iniciar el segment ciclista, Montiel es va escapar en solitari i va liderar la prova fins a creuar la línia de meta.

Darrere seu es va formar un grup perseguidor que va intentar, sense èxit, reduir el seu avantatge. A la cursa a peu final, Montiel va dosificar l'esforç i es va imposar amb 1'08'' a Enric Joan Tejedor, que va ser 2n, i amb 1'40" a Marc Cuñat, el tercer. Pau Noguera també va estar excel·lent i va aconseguir la 5a posició a dos minuts del campió. Per clubs, 3r lloc del Minorisa darrere del Fasttriatlon i del Prat. Van puntuar Montiel, Noguera i Marc Comellas, 32è. També bones actuacions de Jordi Vidal, 38è i 3r veterà-1, i Amand REdondo, 49è i 3r V2.