El Reial Madrid es va emportar el primer títol de la temporada en superar un Barça que va palesar menys consistència. L'equip de Pesic té jugadors de qualitat però no té l'acoblament d'un Madrid amb jugadors que fa molts anys que estan junts i que, a més, s'ha reforçat prou bé amb les entrades de Laprovittola i Mickey.

Com s'esperava, Nico Mirotic va ser mal rebut pels aficionats del Reial Madrid, però en els primers minuts l'ala-pivot va contribuir a posar un 0-6 per als blaugrana. Els de Laso van arribar cinc minuts tard a la final i els va impulsar un Facu Campazzo energètic. Amb un 21-14 van arribar els oportuns triples de Delaney que van deixar el 21-20 al final del primer quart de la final.

En el segon període, els locals van dominar de forma contudent amb l'encert exterior per part de Rudy Fernández i el treball a sota les anelles de Jordan Mickey. Ara en el Barça ni Malcolm Delaney ni Brandon Davies trobaven relleu i un parcial de 27-13 per al Madrid deixava un 48-33 al descans.

De tornada al parquet, l'equip madridista continuava més fort i va aconseguir una màxima renda de 19 punts (54-35, minut 23). La intimidació de Tavares estava fent estralls però Brandon Davies es va posar l'equip a l'esquena i l'equip català va tornar al partit amb un 54-45 (min 25) que es convertia en un 69-63 a la fi del quart amb un protagonisme anotador per part de Mirotic. Tot era possible.

El Madrid tenia els seus pivots carregats de faltes i va sortir Reyes, al costat de quatre petits. Això li va fer guanyar velocitat i recuperar part de l'avantatge (74-65). Altra vegada Mirotic va protagonitzar els últims intents (78-70) però el Madrid va resoldre gràcies a Rudy Fernández i la seva experiència.