L'onzena edició de la Salomon Ultra Pirineu es posa en marxa en un cap de setmana intens, amb un total de sis curses i fins a quatre mil corredors vinguts des de 50 països. Cronològicament, avui la primera competició té el marc de la Molina, amb la Nit Pirineu, que és una cursa esprint vertical de 5 km molt exigents. La sortida serà a les 19.30 hores.

A les 5.30 del matí de dissabte, des de la plaça de Bagà, es farà la sortida de la prova reina, que és l'Ultra Pirineu. Són 94 km i amb un desnivell positiu de 6.200 metres. La victòria d'aquesta prova dona un gran prestigi i en el seu palmarès figuren, en vàries ocasions, els noms il·lustres de Kilian Jornet i de Núria Picas.

A les 9 del matí, també des de Bagà, sortirà l'Sky Pirineu, amb un traçat de 36 km i que, com a gran novetat, tindrà la retransmissió en directe de TV3 des de les 10 del matí fins a les dues del migdia.

Enguany es correrà també una prova nova, la Trail Pirineu, que té 56 km i sortirà a les 6 del matí des de Bellver de Cerdanya, amb uns 2.800 metres de desnivell positiu i pren el relleu del que havia estat la Marató Pirineu. A les 8 del matí, també des de Bellver, també surt la Mitja Pirineu, de 19 km.

Ja diumenge, a les 10.30, els corredors més joves participaran a Bagà en la Pirineus XS (1 a 6 km).