No va ser un bon inici de Ral·li del Marroc per a Fernando Alonso i Marc Coma. Tot i que la jornada els estava anant bé i es van situar sisens, van patir dues punxades i un cop amb una roca, i van acabar amb un molt mal 21è lloc i, sobretot, perdent molt de temps respecte al líder: 45 minuts.

El guanyador de la prova va ser un altre Toyota Hilux, el del gua-nyador de l'últim Dakar, Nasser al-Attiyah. D'altra banda, el copilot d'Òdena Alex Haro, juntament amb Giniel de Villiers, també amb Toyota, va aconseguir un meritori tercer lloc i està a només 3 minuts del lideratge. El manresà Gerard Farrés, amb l'igualadí Armand Monleón de copilot, va quedar en 14è lloc amb el seu bugui, i el pilot d'Oliana Isidre Esteve va acabar la primera etapa en la 30a posició amb el BMW BV6. En motos, el líder és el xil·lè Pablo Quintanilla, i Joan Barreda va quedar al 10è lloc. Laia Sanz va fer el 19è millor temps. D'altra banda, el francès Stéphane Peterhansel, que té de copilot la seva dona Andrea, va ser primer en alguns moments de la cursa, però Al-Attiyah va remuntar en l'últim tram per guanyar. Carlos Sainz també va tenir dos punxades i va ser vuitè.