La rajadellenca Marta Muixí ha finalitzat en tercera posició la Copa d'Espanya d'ultres un certamen molt disputat en el qual sempre s'ha mantingut entre les posicions d'honor. La temporada 2019 serà difícil d'oblidar per Marta Muixí, del Collbaix-Celler el Molí, ja que a banda de proclamar-se campiona de Catalunya d'Ultra-distància, l'ha culminada amb la cirereta d'un tercer lloc de prestigi a la Copa d'Espanya de l'especialitat.

Marta Muixí ha tancat la temporada aquest cap de setmana amb una quarta posició a l'exigent Costa Blanca Trails de 84 kilòmetres amb 5.100 m de desnivell positiu disputada al Finestrat, per les muntanyes de l'interior d'Alacant.

La rajadellenca sortia segona a la classificació general, i amb opcions de victòria a la classificació final, però davant tenia la líder de la Copa d'Espanya, la basca Leire Martínez, i la manxega Gemma Arenas, actual campiona d'Espanya d'ultra-distància, que no li van donar opció.

La Copa d'Espanya ha tingut parada en guany a la Tenerife Bluetrail de 103 kilòmetres, el Desafío Somiedo d'Astúries de 84 i la cita d'aquest cap de setmana al País Valencià. La bagenca ha acumulat un segon lloc a les illes afortunades, un setè a Astúries i un quart al Finestrat, que li han valgut signar la millor temporada de la seva carrera, ja que actualment és l'actual campiona de Catalunya.

Marta Muixí, que forma part de l'equip Collbaix-Celler el Molí, i compta amb el suport de l'Ajuntament de Rajadell, també ha guanyat Pels Camins del Matxos, la Rajadell Trail Race, la Botifarrunner, a banda de completar la darrera edició de la Ultra Pirineu del setembre.