El jove marxador gallec Roberto Vieiro, del CA Santiago, i la catalana Mireia Urrutia van ser els clars vencedors de la tretzena edició del Memorial Enric Villaplana de marxa atlètica, organitzat pel Club Atlètic Manresa al passeig de Pere III. Una matinal atlètica en què de nou es va reunir el món de la marxa atlètica catalana, amb més de cent cinquanta atletes inscrits en les diferents categories establertes amb diferents distàncies a recórrer segon l'edat, en el circuit habitual al centre de la capital del Bages d'un quilòmetre.

Roberto Vieiro (CA Santiago) es va imposar amb autoritat en els 5 km, amb un temps de 22' 44'', aldavant de Marc Guerrero (ISS l'Hospitalet), amb 23' 11'', i Mario Viñas (AA Catalunya), amb 23' 18''.

En la categoria femenina, la marxadora internacional Mireia Urrutia (CA Canaletes) es va endur el triomf absolut amb 24' 13'', al davant d'ria Teijeiro (Hinaco Monzón), amb 24' 52'', i Alèxia Palomero (AA Catalunya), amb 26' 26''. Aquesta vegada, la principal representant de l'Avinent, Mar Suárez, no va poder participar, en ser en una concentració de la selecció estatal a Sud-àfrica. El club manresà va obtenir tres podis: Guillem Pérez, segon en màster; Oriol Massaneda, tercer en sub-14, i Arnau Rovira, tercer en sub-10.