Les seleccions de França, vigent campiona del món, Croàcia, subcampiona de la Copa del Món, i Portugal, guanyadora de l'Eurocopa, es presenten com a rivals potencials més complicats per a l'equip espanyol en el sorteig de l'Eurocopa que es farà aquesta tarda, a les sis, a Bucarest. Espanya sortirà com un dels sis caps de sèrie, juntament amb Bèlgica, Itàlia, Anglaterra, Alemanya i Ucraïna, en una edició del torneig que no té un sol país seu, sinó que es desenvoluparà en dotze ciutats de tot el continent. Entre elles hi ha Bilbao, amb el nou estadi de San Mamés.

Sorteig molt condicionat

El rival més complicat de l'equip espanyol, que jugarà la primera fase a la ciutat basca, en un grup E en què també hi haurà partits a Dublín, sortirà del segon bombo, del qual cal descartar Holanda i Rússia, ja que són països amfitrions i ja estan col·locats en un altre grup, els de les seus d'Amstedam i Sant Petersburg. A part de França i Croàcia, també podrien tocar Polònia i Suïssa.

Del bombo 3 el rival més complicat podria ser Portugal, vigent campió continental i de la Lliga de Nacions, que va quedar segon del seu grup de classificació. Els altres possibles rivals són Turquia, Àustria, la República Txeca i Suècia, que va ser adversari, precisament, dels espanyols en la ronda prèvia. Dinamarca també és inclosa en aquest grup, però ja té assignat que anirà a la seu de Copenhaguen, la seva capital.

Finalment, el darrer rival sortirà del guanyador d'un dels quatre play-off de repesca, en concret el de la lliga B, al qual participaran Bòsnia i Hercegovina, Irlanda del Nord, Irlanda i Eslovàquia.