El FC Barcelona ha anunciat aquest dimecres la millora i ampliació del davanter Ansu Fati, de 17 anys, que ha firmat fins al juny de 2022, ampliable a dues temporades més, amb una clàusula de rescissió de 170 milions d' euros.

Segons ha informat el club català, la clàusula ha augmentat de 100 a 170 milions d'euros, però aquest arribarà als 400 milions d'euros quan el jugador signi el seu contracte professional com a jugador del primer equip.

La progressió del jove jugador ha estat meteòrica i aquesta mateixa temporada ja va debutar, i va marcar, amb el primer equip. Va arribar a La Masia el 2012 i des de llavors ha trencat diferents registres.

Es va convertir en el jugador més jove de la història del Barça a marcar un gol a la Lliga (16 anys i 304 dies), va ser el blaugrana més jove a ser titular al Camp Nou i a jugar un partit de Champions.

En declaracions ofertes pel club català, Fati valora el paper de la Masia i diu que és "la millor escola de món" ha tingut en el seu creixement com a futbolista.

"Em van ajudar en tot des del primer dia que vaig arribar i estic molt agraït a la gent que hi treballa. Tothom és espectacular", assegura.

"Des del primer dia he après molt de tots. També en els moments difícils, perquè sempre han estat aquí per donar-me suport", ha indicat.

Fati, el mirall de molts joves de la Masia, assegura que "treballar cada dia amb els millors és un somni i un premi" i recorda especialment el dia de la seva estrena, així com el seu primer gol al Camp Nou.

"A partir d'ara he de seguir treballant més que mai per poder tenir oportunitats i seguir gaudint. Tota la resta ja arribarà", ha assegurat.