El pilot de skeleton Ander Mirambell s'ha proclamat primer campió d'Espanya de la modalitat, en una competició disputada aquest dissabte al traçat de gel natural de Saint Moritz (Suïssa).

Les marques signades pel pilot català, que s'ha imposat a Adrián Rodríguez i José Pérez, plata i bronze respectivament, han estat fins i tot millors que les dels campionats nacionals de Suïssa, que també se celebraven conjuntament aquest dissabte al mateix circuit.

"Estic molt content de viure aquest moment històric després d'haver obert el camí d'aquest esport al nostre país des de 2005", va assenyalar el barceloní, que va guanyar les dues mànegues. "Ha servit per treballar específicament la tècnica de sortida i millorar els registres en el tram inicial de l'circuit de cara a les pròximes setmanes, amb el Campionat de el Món de Altenberg (Alemanya) com a principal cita", ha prosseguit.

A falta de la cita d'al Mundial, Mirambell acumula en aquest tram final de temporada la victòria en la classificació general de la Copa Amèrica 2019-20, el títol de campió d'Espanya i el bitllet per competir la pròxima campanya a la Copa d'el Món de la modalitat, un circuit que no es perd des del curs 2008-09.