El Vilatorrada Esport Club Cycling & Run de Sant Joan de Vilatorrada (VEC) organitza diumenge la cinquena edició de la Corriolada del Collbaix. Es tracta d'una pedalada popular amb bicicleta de muntanya que es va estrenar el 2016 i que els organitzadors destaquen pel seu ambient festiu, ja que no hi ha cap mena de competició.

La pedalada de diumenge tindrà tres distàncies diferents del recorregut (que serà el mateix per a tots, l'únic que els de menys distància retallaran camí): 52 km amb 1.600 m de desnivell positiu, 42 km amb 1.200 m de desnivell positiu i 32 km amb 800 m de desnivell positiu. El traçat d'aquest any canvia i menarà cap a la zona alta del Collbaix, dels Plans de Fals i de cal Xamal, on es podrà gaudir d'infinits corriols. Enguany, els organitzadors han treballat de valent per recuperar zones oblidades aconseguint enllaçar-les en uns 4 km. A la població de Fals, els participants podran gaudir de la tradicional botifarrada abans d'encarar la darrera part de la prova.

Segons els organitzadors, l'objectiu és mantenir els participants en uns 350, la xifra de les últimes edicions. No obstant això, no es descarta pujar el nombre de participants d'aquestes comarques i altres vinguts d'arreu de la geografia catalana i fins i tot d'Andorra. La sortida és lliure i serà a partir de les 8 del matí de l'Escola Ametllers (fins a 2/4 de 9). El preu de la inscripció anticipada a la web www.lacorriolada.cat és de 19€ i el mateix dia de 25€.