Com explica el coordinador de base del Gimnàstic de Manresa, Sergi Martínez, al seu club «tenim marcat un protocol intern i ens regim pel que ens marca el Govern, Salut i la federació catalana. Som molt rigorosos i estrictes, però al mateix temps ho volem portar amb la màxima normalitat possible, dins de la situació d'anormalitat». Pel que fa a cada esdeveniment, «ens adaptem al moment i a les necessitats i les recomanacions de tots els estaments, inclòs l'Ajuntament».

Per fer-ho, al club escapulat mantenen «grups estables, la utilització de mascaretes i no fem servir vestidors. També hi ha entrades i sortides establertes, desinfecció constant i es pren la temperatura en entrar a la instal·lació». Des de la setmana passada «les famílies no poden entrar a les instal·lacions durant els entrenaments i els partits» i es demana un compromís de responsabilitat.

Martínez també aclareix que «al més mínim contacte d'un jugador o d'un entrenador amb algun cas positiu, ja sigui familiar o algun amic de fora del club, cal fer aïllament durant els dies que s'estableixi i una prova PCR urgent per poder continuar actuant si és positiva. De moment, la responsabilitat de tothom ha estat màxima.

Dur a terme tot aquest dispositiu «és molt complex i requereix molta més feina i personal si es vol portar com cal. A més, constantment hi ha modificacions i fa falta que estiguis informat de tot al moment». Pel que fa als desplaçaments, cada família s'ha de fer càrrec del seu fill i l'ha de portar al seu vehicle. El Gimnàstic ha enviat el protocol a tots els jugadors, en el qual també s'estableix que cada jugador ha de tenir la seva ampolla d'aigua i la font del camp quedarà tancada.