El ciclista belga Tim Wellens (Lotto Soudal) va imposar-se en la cinquena etapa de La Vuelta, disputada entre Osca i Sabiñánigo, amb un recorregut de 184,4 quilòmetres, en la qual Primoz Roglic (Jumbo Visma) va retenir sense cap dificultat el mallot vermell de líder de la general.

Wellens, de 29 anys, va signar la seva victòria en la primera escapada de la Volta, després d'imposar-se amb un temps de 4 minuts 19 segons per davant del francès Guillaume Martin (Cofidis) i de l'holandès Thymen Arensman (Sunweb). El gran grup, encapçalat pel líder Primoz Roglic, va entrar a 2 minuts i 13 segons, i va retallatruns segons a la resta de rivals de la general, perjudicats per una caiguda en el tram final. Roglic va retenir el mallot vermell una jornada més en la vigília de la primera etapa pirinenca de 146,6 quilòmetres amb meta a Formigal (port de primera categoria), amb 5 segons de marge sobre l'irlandès Dan Martin (UAE) i 13 respecte a l'equatorià Richard Carapaz (Ineos). El primer ciclista espanyol Enric Mas (Movistar) és troba quart a la classificació general a tant sols 32 segons del líder del Jumbo Primoz Roglic.