28 de novembre de 2020
28.11.2020
Regió7

Mor Toni Comas, expresident de l'Associació Espanyola d'Entrenadors de Bàsquet

Comas va impulsar l'organització de clínics d'alt nivell tècnic, contractant als millors entrenadors de moment a l'NBA

28.11.2020 | 17:47
Mor Toni Comas, expresident de l'Associació Espanyola d'Entrenadors de Bàsquet

L'expresident de l'Associació Espanyola d'Entrenadors de Bàsquet, el català Antón Maria Comas, ha mort avui dissabte als 69 anys d'edat, segons ha informat la pròpia AEEB.

Nascut a Barcelona, es va iniciar en el bàsquet com a jugador en els equips UE Gaudí, Esparreguera, La Salle Barcelona i UE Mataró. I com a tècnic va dirigir l'UE Gaudí, DOSA Badalona, Banca Catalana i UE Mataró.

El 1982, dedicat ja a tasques directives, va ser el fundador de l'Associació Catalana d'Entrenadors, de la qual va ser el seu primer president fins a 1987. En aquest any va ser triat president de l'Associació Espanyola d'Entrenadors de Bàsquet (AEEB), càrrec que va exercir fins a 2005.

Com a president de l'AEEB, Comas va impulsar l'organització de clínics d'alt nivell tècnic, contractant als millors entrenadors de moment a l'NBA. I sota la seva presidència, AEEB i ACB van signar el primer conveni col·lectiu regulador de les relacions laborals entre clubs i entrenadors.

En l'àmbit internacional, Antón Maria Comas va ser membre de la Comissió Executiva de FIBA Europa i president de l'Associació Europa d'Entrenadors (EABC).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

LaLiga

Saps què pots fer en aquest espai tan exclusiu?

Alex Gallar i Pape Diamanka, jugadors de l'Girona FC, van presentar l'Àrea Movistar LaLiga, un espai que uneix la passió pel futbol, ​​l'entreteniment i les noves tecnologies.