Ronald Koeman va qualificar ahir de «bogeria» el fet que el Barça hagi d'encadenar vuit partits seguits fora de casa, unes declaracions que el tècnic neerlandès va realitzar en la prèvia del matx que l'equip juga avui (16.15 h) a Elx. «No ho he viscut mai. És una xifra brutal», va manifestar abans de disputar el setè d'aquesta llista. La sèrie es clourà dimecres al camp del Rayo Vallecano en els 8ens de final de la Copa del Rei.

L'entrenador barcelonista també va apuntar que «tenim una nota alta en el mes de gener. Traient el resultat final de la Supercopa, la resta de partits els hem guanyat. L'equip ha complert i ha demostrat que és fort», va afegir. La novetat en la convocatòria és el retorn del lateral Sergiño Dest, recuperat d'unes molèsties a la cuixa. En canvi, Leo Messi és baixa per la targeta vermella que va veure en la final de la Supercopa.

Ronald Koeman va indicar que «l'equip necessita frescor. Tenim un calendari atapeït amb molts partits i molts viatges i hem disputat tres partits consecutius amb pròrroga. Sort que demà juguem a la tarda. Posarem un equip fort, amb mentalitat, per intentar guanyar», va comentar.

El tècnic va insistir en el tema dels penals fallats. «N'hem tirat dotze i n'hem fallat cinc aquesta temporada. És massa. Sabem que el número 1 és Leo, però si no hi és, necessitem altre gent que els tiri. L'important és no dubtar. Hem de fer alguna cosa, perquè no es pot acceptar», va dir.

D'altra banda, Koeman es va reunir aquesta setmana amb els tres candidats a la presidència i la comissió gestora per tractar la situació esportiva de l'equip i la possibilitat de reforçar la plantilla en el mercat d'hivern. «Necessitem més competència en algunes posicions», va apuntar: «ja sabeu la meva postura. Ens falta gent, però tot depèn de la situació econòmica del club».

El Madrid guanya a Vitòria

Amb l'Atlètic consolidat en el liderat, el Barça té la mirada posada en la lluita per entrar a la propera Lliga de Campions. Els seus rivals van tenir ahir sort diversa. El Sevilla va golejar el Cadis (3-0) amb un hat-trick d'En-Nesyri, però el Vila-real només va poder treure un 0-0 del camp del cuer Osca i la Reial Societat es va deixar remuntar (2-2) contra el Betis. El Madrid, per la seva part, va vèncer l'Alabès (1-4) amb gols de Joselu pels locals i Casemiro, Benzema (2) i Hazard pels blancs.