El Baxi Manresa va recuperar el partit ajornat el 3 de gener passat a Múrcia derrotant l'UCAM en un duel disputat a un alt ritme. Tot i la baixa de Jou, la resta de l'equp va fer un partit complet en què van destacar Dani Pérez i Rafa Martínez.

Primer quart molt productiu

El partit va començar amb un Baxi que tenia problemes per controlar la velocitat de Davis i Frankamp. Va igualar aviat, però es carregava de faltes, com a Tenerife, amb tres en tres minuts, i perdia massa pilotes (8-6). De tota manera, quatre punts de Vaulet i una antiesportiva a Rojas deixaven el 8-12.

Un autobàsquet de Strawberry allargava l'avantatge (8-14) i l'avantage s'allargava fins a l'11-21 amb encerts de Sajus i Rafa. El Baxi s'ha encallat una mica en atac, però l'UCAM no ho aprofitava i Dulkys ficava dos tirs lliures i un triple per mantenir la distància (18-28) fins al final.

Atacant una zona

Una errada de Tabu va permetre dos tirs lliures de Frankamp i l'UCAM situava una zona 1-3-1 que despistava els bagencs, però que trencava Mason (20-32).

El partit es va convertir en una anada i vinguda, però el Baxi en va sortir beneficiat i Mason, amb un altre triple, posava el 26-39. Malgrat això, l'equip no estava còmode en atac perquè Dani Pérez errava tirs clars. Les pèrdues tanbé el crucificaven (13) i l'UCAM reduïa l'avantatge fins al 36-41 després de quatre punts seguits de Radovic. Per sort, el base de l'Hospitalet va anotar el seu primer triple i va permetre a l'equip arribar al descans amb vuit punts de diferència (38-46).

Dani Pérez, desbocat

I Dani Pérez iniciava el quart amb un altre triple (38-49), encara que el Baxi patia en l'ofensiva i un bàsquet de Radovic i un triple de Frankamp després d'un rebot mal tancat estrenyien el resultat (43-49). Eatherton i Davis intercanviaven cops i aquest projectava Radovic per al 47-51 que donava aire als locals. L'UCAM pressionava i entrava en bonus en tres minuts. Vaulet reaccionava amb un triple obert, però el Baxi no controlava el rebot ofensiu de Lima (49-54)

El brasiler era qui esperonava el seu equip amb una altra esmaixada amb rebot en atac (51-56). L'UCAM ja havia acumulat 17 rebots en atac i Bellas reduïa fins als quatre punts (54-58) provocant la falta a un desencertat Tabu. El Baxi només havia llançat cinc vegades i els locals, 17. Però aleshores va sorgir un Dani Pérez desbocat, amb vuit punts seguits, entre ells dos triples, per arribar als 20 punts personals i posar els 11 d'avantatge (57-68, a 2.54). Tornant del temps mort, va seguir el recital, tot i la reducció de punts de Cate i Jok (64-74).

Rafa Martínez ho remata

Rafa Martínez picava primer a l'últim quart amb un triple, però els bagencs no controlaven Jok (67-77) i el partit romania obert. A més, Rojas també encertava de tres (70-77) abans que Rafa tornés a encistellar (70-79). El duel era ara molt intens, amb pèrdues i faltes a les dues bandes. Eatherton, amb una continuació, tornava a donar més de deu punts al seu equip i l'acció venia acompanyada d'una tècnica i d'un triple del santpedorenc que propulsava el marcador (70-86)

L'UCAM estava tocat, però encara pensava a remuntar amb dues portes enrere de Frankamp i Jok (74-86). Rafa va posar les coses a lloc amb el seu onzè punt del quart (74-89). Davis treia punts d'una falta inexistent de Tabu, però el Baxi sabia que calia forçar tirs lliures, tot i errades de Hinrichs i Eatherton (76-90). Així, tot i que dos bàsquets de Frankamp deixaven opcions als de casa (80-90), una continuació de Tabu a Eatherton tornava a disparar el seu equip (80-93). Però l'UCAM no es rendia. Un 2+1 de Radovic reduïa fins al 85-93 a 1.31. Però un 2+1 de Makai Mason posava l'últim clau al taüt (85-96) reblat amb un altre triple (87-99). Els locals només van poder acabar maquillant el resultat.

L'ànim de Pedro Martínez ahir era diferent del de diumenge, amb la derrot a Tenerife. Va explicar que «hem jugat un bon partit, passant bé la pilota, defensant bé, tot i el tema del rebot a la segona meitat,i dificultant el seus jugadors més anotadors. Llavors hem trobat la inspiració de Dani Pérez en el tercer quart, quan semblava que ells ens igualaven. Ha tingut tres o quatre minuts excel·lents. Ha estat molt important».

El tècnic va seguir dient que «sabíem que començar bé era un plus però ells tindrien moments d'encert i havíem de mantenir la serenitat. Hem fet un partit sòlid. Hem patit una mica físicament, cosa que és normal perquè ataquen el rebot, però hem estat concentrats». Sobre el fet de poder córrer, «el problema és que primer cal tancar el rebot. Si no, després de cistella, però sabíem que tindríem poques opcions de fer-ho. Va recordar que «veníem tristos i tocats pel desencert en el tir. L'equip ha tingut el caràcter per no tenir el llast mental de no encertar-ne ni una l'últim dia sinó jugar un partit nou. Aquesta mentalitat positiva té mèrit».

La figura del partit, Dani Pérez, també va declarar que «veníem de jugar fa 48 hores i hem tingut un viatge llarg, però hem sortit bé i amb opcions, això ens ha animat. Hem fet un gran partit, controlant el marcador i sense patir».

Per la banda local, el tècnic Sito Alonso recordava que «abans del partit ja hem dit que seria complicat per la situació que tenim perquè t'obliguen a fer un gran esforç físic amb la seva mobilitat. A partir dels primers minuts el ritme ha canviat i sempre arribàvem tard. Ho hem intentat aturant el seu base, però no hem pogut».