LaLiga exigirà des del pròxim divendres 29 de gener l'ús de mascaretes FFP2 per a tot el personal que accedeixi als estadis, així com a les ciutats esportives dels clubs, donat l'augment de contagis de covid-19 a totes les províncies d'Espanya en les últimes setmanes i l'expansió de la soca britànica.

«Des de LaLiga demanem a tothom que accedeixi als estadis, que no abaixeu la guàrdia i eviteu símptomes de relaxació. Us recordem que, posant-nos en risc a nosaltres mateixos, també posem en risc el nostre entorn», va assenyalar la patronal en un comunicat.

Filtren l'aire inhalat

LaLiga va recordar que aquestes mascaretes són equips de protecció individual (EPI), preparades per crear una barrera entre un risc potencial i l'usuari, la finalitat de les quals és filtrar l'aire inhalat i evitar l'entrada de partícules contaminants en l'organisme.

També va assenyalar la necessitat de comprovar abans de la seva adquisició el marcatge CE, seguit de quatre números, així com la referència a la norma UNE EN-149 per assegurar que el producte compleix la legislació i que les autoritats sanitàries recomanen no utilitzar-les més de 8 hores.