El francès Fabio Quartararo (Yamaha YZR M 1) ha aconseguit el seu primer triomf de la temporada en imposar-se en el Gran Premi de Doha de MotoGP, per davant dels pilots de l'escuderia satèl·lit Pramac de Ducati, el francès Johann Zarco i l'espanyol Jorge Martín. El mallorquí Joan Mir (Suzuki) ha estat setè.

El líder del mundial, el gironí Maverick Viñales, una vegada més no ha estat massa encertat i ha començat perdent algunes posicions per a completar la primera volta en la desena posició, quan en realitat havia sortit tercer en la formació de sortida, mentre tots els seus rivals "directes" feien un pas endavant en la classificació, entre ells els dos pilots oficials de Ducati, l'australià Jack Miller i l'italià Francesco "Pecco" Bagnaia.

La velocitat punta de les Ducati ha propiciat que al final ningú fos capaç d'escapar-se i amb Jorge Martín aguantant el lideratge com si d'un pilot més experimentat en la categoria es tractés, per darrere s'ha anat estrenyent les diferències, amb tots els pilots de Ducati amb motos de 2021 davant, a més de les dues Suzuki, l'Aprilia d'Aleix Espargaró i les dues Yamaha de Fabio Quartararo i Maverick Viñales.

El gironí no ha pogut amb les Ducati i s'ha hagut de conformar amb la cinquena plaça, superat en l'última volta pel també espanyol Alex Rins i el seu Suzuki GSX RR.

El vigent campió del món, l'espanyol Joan Mir, s'ha hagut de conformar amb la setena plaça, per davant del sud-africà Brad Binder, l'australià Jack Miller i l'espanyol Aleix Espargaró, que ha estat dècim amb la nova Aprilia.