Les Lligues Catalanes de bàsquet, tant d'equips de la Lliga Endesa com de Lliga Femenina, se celebraran al Nou Congost de Manresa. Serà una bona manera de començar la temporada a la capital del Bages. Aquest dimecres ho ha confirmat la Federació Catalana de Basquetbol, que encara ha de determinar quins seran els enfrontaments.

D'aquesta manera, pel que fa a l'apartat masculí, el 4 de setembre tindran lloc les semifinals, retransmeses per Esport 3, a les 19.30 i a les 21 hores, respectivament. El Baxi Manresa jugarà contra el Barça o contra el MoraBanc Andorra, que són els caps de sèrie per haver estat finalistes l'any passat d'una edició disputada al Palau Blaugrana que es va endur l'equip d'Ibon Navarro. La final serà l'endemà, també a les 21.30 hores, precedida pel partit pel tercer lloc.

Pel que fa a la Lliga Catalana de Lliga Femenina serà el dia 12 de setembre, diumenge, a les 12.30 hores al mateix escenari i, com va passant en els últims anys, enfrontarà l'Spar Girona i el Cadí la Seu. Les gironines són les campiones de les nou últimes edicions del campionat.

El Nou Congost no acull una Lliga Catalana d'ACB des del 2011, quan l'aleshores Assignia Manresa va caure derrotat davant del Fiatc Joventut en una de les semifinals. Després, els badalonins perdrien la final contra el Barça Regal.