El Comitè Paralímpic Espanyol ha fet pública aquest dimecres la llista d'esportistes convocats per als propers Jocs Paralímpics de Tòquio, que tindran lloc a partir del proper 24 d'agost i fins al 5 de setembre. En total, hi haurà tres participants de casa nostra. Es tracta de la nedadora de Castellví de Rosanes Núria Marquès, del jugador de tennis taula d'Esparreguera Jordi Morales i de l'aixecadora de pes de Castellbell i el Vilar Montse Alcoba. Tota la llista la podeu trobar AQUÍ .

Pel que fa a Marquès, afronta els seus segons Jocs després que en els de Rio de fa cinc anys sumés una medalla d'or, en els 400 metres lliures, i una de plata, en els 100 esquena, en tots dos casos en la categoria S9. Als 22 anys, es tracta d'una de les figures de l'equip estatal i ve d'aconseguir sis medalles, una d'elles d'or, en els europeus que es van disputar el mes de maig passat a Funchal (Portugal).

Pel que fa a Morales, de 35 anys, afrontarà els seus sisens Jocs Paralímpics després d'haver debutat en els de Sydney, l'any 2000, amb només 14 anys. Va aconseguir un bronze individual a Atenes 2004 i una plata per equips a Londres 2012, a part de nombrosos podis en campionats del món i d'Europa. Fa poc més d'un mes es va proclamar campió de Catalunya de tennis taula adaptat a Bàscara.

La novetat és la castellbellenca Montse Alcoba qui, amb 40 anys, debutarà en uns Jocs en l'especialitat de powerlifting, aixecament de pes en banca, en 79 quilos. En total, l'esport català aportarà 23 esportistes a la cita nipona.