El Centre d’Esports Manresa va iniciar la temporada passada una nova etapa durant la qual va il·lusionar l’afició. Tot i que aquesta no va poder assistir durant molts partits al Nou Estadi del Congost, el que va veure, tant per streaming, com en directe en el tram final, li va agradar. Els seus nous directius van batejar aquell conjunt com la NextGen de l’entitat, en referència a l’intent de millorar-ho tot des de diverses òptiques. Ahir va arrencar la versió 2.0 d’aquell projecte, novament amb Ferran Costa a la banqueta, amb la intenció que sigui millor i que l’actualització proporcioni uns resultats que s’avinguin amb la posada en escena.

La plantilla i l’equip tècnic del CE Manresa, ahir. Oscar Bayona Jordi Agut

Per afrontar l’any a la nova Tercera Divisió RFEF, que ara és el cinquè graó del futbol estatal a causa de la remodelació de totes les categories, el cos tècnic ha apostat per jugadors del juvenil i per incorporacions quirúrgiques a un bloc ja consolidat. Així, pugen al primer equip el porter Madou Diakité, que haurà de tapar el forat deixat per Marc Vito, i els davanters Biel Rodríguez, Ivan Mellado i Ramon Artigas.

A més, es buscarà el gol que va faltar la temporada passada amb l’atacant Javi López, autor de 13 anotacions en l’ascens del Cerdanyola a Segona RFEF, per tal que es complementi bé amb l’estrella de l’equip, un Noah Baffoe que es queda a casa. A més, ha arribat Pau Darbra, del Granollers, en la creació, i tot i un internacional català en la selecció que va destacar durant temps a la Copa de les Regions d’Europa com el calderí Gerard Puigoriol, Putxi, del Prat.

En la mateixa línia

Un dels avantatges de l’equip és que ja hi ha la plantilla totalment configurada i, per tant, a priori, això ha de donar estabilitat. Segons, l’entrenador, Ferran Costa, «la nostra prioritat era renovar la base de la temporada anterior. Tots els jugadors van mostrar una predisposició total per seguir en el projecte. A més, les incorporacions que hem tancat, tant els que han vingut de fora, que són d’un nivell molt alt, com dels jugadors del juvenil fan que la valoració sigui molt més que bona».

Respecte a les noves cares, «hem buscat gent que s’adapti a una proposta de joc molt clara i definida i que pugui sumar per donar-li continuïtat. Vam ser-hi molt fidels i ens va fer reconeixibles. Amb el Javi guanyem capacitat rematadora, amb el Pau, un punt de finor a tres quarts de camp i a pilota aturada ens ajudarà molt, i el Putxi té experiència i saber estar. És molt i molt madur i en la posició de quatre té totes les característiques que per la nostra manera de jugar són importants».

Començar amb feina feta

Un dels problemes de l’equip de la temporada passada va ser la falta d’efectivitat davant de porteria, que no va permetre consolidar amb resultats el bon joc. Costa, per això, matisa que «hem de tenir clar que conservar el bloc ens dona molt i tenim temps guanyat, però cal tenir clar que després, a nivell competitiu, partim amb zero punts. La idea és la mateixa. Hem mirat la manera de preparar l’equip per fer front al que ens va faltar aleshores. El Javi i el Pau ens poden ajudar a ser més eficients, però cal recuperar abans de tot allò que ens va fer portar els partits allà on volíem i ser més eficaços a nivell col·lectiu».

Identificació amb l’equip

Una de les bones notícies són els quatre jugadors que pugen del juvenil. El tècnic recorda que en el curs anterior ja hi va haver molta presència de la base i que la identificació amb l’afició és vital. «Vam notar que durant la pretemporada passada la gent es va anar enganxant a l’equip, tant perquè hi havia molts jugadors d’aquí com per la proposta. En els últims partits del play-off a casa el camp feia goig i volem que la gent del futbol base i de Manresa i comarca es pugui animar a seguir l’equip, tant per la proposta futbolística, com pel vincle de conèixer la gent del primer equip».

El CE Manresa disputarà els primers partits el 28 de juliol a Cornellà, el 31, al camp de l’Espanyol B i des del 2 d’agost amb la participació en el Torneig Històrics, on ha quedat enquadrat en un grup amb el Cerdanyola i el Figueres. És un triangular amb partits a 45 minuts. La pretemporada serà llarga, d’un mes i mig, i el tècnic explica que, un cop comenci la lliga, serà «hiperexigent. Serem 17 equips i en baixen 5, a part dels descensos compensats des de SegonaRFEF. Cal donar importància a cada partit i sumar per no mirar gaire cap avall. Un cop aconseguit, quan arribem a l’últim mes de competició ja veurem on ens trobem».