Segueix-nos a les xarxes socials:

França avisa els americans que no ho tindran tan fàcil

L’equip espanyol s’estrena avui contra Japó

França avisa els americans que no ho tindran tan fàcil

La primera gran sorpresa dels Jocs Olímpics va arribar procedent del Saitama Super Arena. La selecció nord-americana de bàsquet masculí, la màxima candidata a l’or i una de les apostes més segures en tots els esports, va corroborar la sensació de poca fiabilitat de la fase de preparació i va caure derrotada per França (83-76), en el seu debut. Aquesta desfeta s’afegeix als partits perduts contra Nigèria i Austràlia en la prèvia dels Jocs, tot i que llavors el conjunt de Gregg Popovich no disposava de tota la plantilla.

Amb els finalistes de l’NBA Jrue Holiday i Khris Middleton, dels campions Milwaukee Bucks, i Devin Booker, dels subcampions Phoenix Suns, acabats d’arribar de l’aeroport, l’equip nord-americà no va poder desfer-se mai dels francesos, ni que marxessin al descans amb un avantatge de 37-45 i amb el nou jugador del Reial Madrid Yabusele bastant tocat.

L’estrella del partit va ser un home conegut a l’NBA, el base dels Celtics Evan Fournier, capaç d’anotar 28 punts i de capitalitzar la reacció del conjunt de Vincent Collet després d’anar perdent per 63-69 a quatre minuts i poc per al final. Un tap de Batum a Adebayo i un triple del mateix Fournier (76-74) van fer entrar en curtcircuit l’equip ianqui, tot i els 18 punts de Holiday. Els tirs sense solta ni volta van ser la seva sepultura i ara hauran de reaccionar demà contra un dels seus botxins de fa uns dies, Nigèria, que va caure contra Austràlia per 84-67.

Un irritat Popovich va declarar, després del partit, que «hi ha molt bons equips, com el francès, l’australià i l’espanyol. No entenc la sorpresa. És arrogància, com si creguessis que els Estats Units poden llançar la pilota i guanyar. La bretxa de talent s’ha reduït».

Doble debut dels espanyols

Precisament, en la jornada de dilluns debuten les dues seleccions espanyoles. La femenina haurà jugat a les tres de la matinada contra Corea del Sud. Pel que fa a l’equip de Sergio Scariolo, amb la incorporació de Xabi López-Arostegui en substitució de Juancho Hernangómez, el seu primer partit serà a les dues del migdia contra Japó. Els duels es disputaran, precisament, al mateix pavelló en què Espanya va guanyar el seu primer Mundial masculí el 2006, en derrotar Grècia a la final. Els germans Gasol, Rudy Fernández i Sergio Rodríguez en són els supervivents.

Prem per veure més contingut per a tu