El quatre vegades campió del món, Sebastian Vettel, l’equip d’Aston Martin del qual té una associació amb el moviment Racing Pride, que té per objectiu donar visibilitat al col·lectiu LGTBIQ+, s’ha posicionat en contra de la nova llei hongaresa que prohibeix parlar d’homosexualitat o canvi de gènere als centres educatius, aquest cap de setmana, abans del campionat en el circuit d’Hungaroring, a prop de Budapest. «Em fa vergonya que un país que és a la Unió Europea hagi de votar o tenir algunes lleis com aquesta», ha afirmat el pilot.

A més, aquest diumenge ha aparegut al Gran Premi d’Hongria amb una mascareta i una samarreta amb els colors de la bandera LGTBIQ+ amb el missatge ‘Same Love’ [El mateix amor]. Vettel ha lluït la samarreta durant la cerimònia i durant l’himne nacional del país, cosa que li ha costat un toc d'atenció per part de l’organització. Tot i així, ha assegurat que no es penedeix de la seva decisió i que «ho faria de nou».

Finalment, el pilot alemany ha quedat desqualificat de la carrera per incomplir la normativa que exigeix tenir almenys un litre de gasolina en finalitzar.

També el set vegades campió mundial,Lewis Hamilton, s’ha posicionat en contra de la nova llei. «És inacceptable, covard i enganyós que els que són al poder suggereixin una llei així. Tots mereixen tenir la llibertat de ser ells mateixos, sense importar qui estimen o com s’identifiquen», ha publicat dijous a través del seu compte d’Instagram.

A més, en vista de l’anunci del referèndum sobre la llei contra el col·lectiu LGTBIQ+que ha convocat el Govern de Viktor Orbán, el pilot ha demanat rebutjar la llei i ha insistit que s’ha de recolzar la comunitat afectada.