Un tribunal australià ha ordenat aquest dilluns l’alliberament del tenista Novak Djokovic, que estava retingut des de dijous passat en un centre de detenció de la ciutat de Melbourne després de la revocació del seu visat per no estar vacunat contra la covid-19.

El jutge Anthony Kelly del Tribunal del Circuit Federal de Melbourne ha ordenat al Govern australià implementar l’ordre d’alliberament en els pròxims 30 minuts, entregar-li el seu passaport i els seus objectes personals i pagar els costos legals de Djokovic, que podria jugar l’Open d’Austràlia.

Nadal: «A nivell personal prefereixo que no jugui»

«A nivell personal prefereixo molt més que no jugui, però al final és una realitat que l’esport és esport i es mouen molts interessos», ha afirmat aquest dilluns des d’Austràlia, Rafa Nadal, a preguntes de Carlos Alsina, a Onda Cero, en què el tenista mallorquí ha precisat, no obstant, que li semblava correcte que el tema hagi acabat als tribunals: «La justícia havia de decidir sobre aquest tema i jo soc un defensor de la justícia en totes les causes».

Per aquesta raó, emparant-se en la justícia i malgrat les seves consideracions personals, Nadal ha afegit en la mateixa entrevista: «Em sembla perfecte que Djokovic pugui competir. S’ha muntat un circ al voltant de moltes històries; però més enllà que pugui estar d’acord amb Djokovic, sens dubte la justícia ha parlat i té dret a participar en l’Open d’Austràlia i és el més just que ho faci. Li desitjo tota la sort».