L’osonenc Quim Salarich, de La Molina Club d’Esports, va obtenir ahir un històric 8è lloc en l’eslàlom puntuable per a la Copa del Món d’alpí que va tenir lloc a l’estació alemanya de Garmisch-Partenkirchen. El resultat del corredor català és el primer top-10 que assoleix un esquiador espanyol en aquesta competició des dels temps del llegendari Paquito Fernández Ochoa. El bilbaí Juan del Campo va acabar el 25. Ambdós disputaran avui un altre eslàlom de la Copa del Món al mateix lloc.

«Encara estic flipant», va declarar Salarich poc després de la segona baixada valorant el resultat, un èxit que compensa el mal sabor de boca de la participació en els Jocs Olímpics d’Hivern de Pequín, on va caure a la primera mànega de l’eslàlom. «Molt content per la feina feta, només podem dir coses positives del que ha passat avui», va afegir el de Malla, que va ser 13è en la primera mànega tot i que va sortir amb el dorsal 50. El podi el van ocupar el noruec Henrik Kristoffersen, amb un temps d’1.46.14, el suís Loic Meillard, a 0.14, i l’austríac Manuel Feller, a 0.51. Salarich es va quedar a 1.11 i Del Campo a 4.51.

Jaume Pueyo es queda a quarts

En els Mundials d’esquí de fons, a Lygna (Noruega), Jaume Pueyo va avançar fins als quarts de final de la prova d’esprint (1.2 km) sub-23, però va quedar tercer de la seva sèrie a 89 centèsimes de classificar-se per a semifinals. Per aquest motiu, l’esquiador de la Seu d’Urgell ha finalitzat en la 13a posició final d’una modalitat en què va ser el 37è als Jocs de Pequín.