L'atleta manresà de l'Avinent Manel Deli ha aconseguit aquest dissabte la vuitena posició global en el Campionat del Món de 100 quilòmetres que s'ha disputat a Berlín. Deli, que s'havia estrenat proclamant-se campió d'Espanya de la distància fa poc més d'un any a Santander, ha fet una marca de 6.30.24, 25 minuts millor que l'obtinguda a la capital cantàbrica.

A més, amb aquest resultat, Deli, que divendres que ve farà 48 anys, assoleix el títol mundial en la categoria de més grans de 45 anys,. Entre els deu primers, el corredor que s'acosta més a la seva edat té sis anys menys i el guanyador, el japonès Haruki Okayama (6.12.10), en té vint menys. Han completat el podi un altre japonès, Jumpei Yamaguchi, de 25 anys (6.17.19) i el neerlandès Piet Wiersma, també de 25 anys (6.18.47).

En declaracions a la Federació Catalana d'Atletisme, Deli ha explicat que "arribava aquí en pinces, em vaig lesionar fa un mes i mig. No sabíem si podria competir i ha sortit una cursa rodada, perfecta. He arriscat molt i ha sortit bé. Gràcies al meu entrenador, Joan Lleonart, al meu equip, l'Avinent Manresa, i a la gent amb qui m'entreno. Estic encantat".

Pel que fa als altres dos atletes de la federació espanyola presents a la cursa, l'andalús Juan Antonio Ramos ha estat 40è d'homes, amb 7.08.58, i la valenciana Carmen María Pérez ha estat 17a de dones amb 7.47.14.

Aquesta vuitena posició total, primera de la seva categoria, és un gran reconeixement per al deixeble del tècnic manresà Joan Lleonart, un esportista que es va iniciar molt tard en el món de l'atletisme però que està aconseguint extraordinaris resultats.