No ha calgut complir els terminis per confirmar el que tothom ja sabia. Toni Bou s'ha convertit aquest dijous, per 16a vegada consecutiva, en campió del món d’X-Trial (en pista coberta), amb la qual cosa ja suma 31 campionats entre els indoor i els que es fan a l’aire lliure. El pilot de Montesa no ha hagut ni de córrer l’última prova, que s’havia de fer a França el proper 5 de novembre, després que la federació internacional l’hagi cancel·lada definitivament.

Fins a aquest moment, Bou havia guanyat les quatre curses que s’havien disputat, a Niça, a Chalon-sur-Saône, a Madrid i al Palau Sant Jordi de Barcelona. A la classificaició tenia 87 punts, trenta més que el segon classificat, Adam Raga, i 48 més que el tercer, Matteo Grattarola. Tenint en compte que en cada Gran Premi el màxim que es pot guanyar són 22 punts, els 20 de la prova i dos de bonificació, l’anoienc ja és fora de l’abast de tots els competidors, encara que s’hagi de disputar una cursa, la penúltima del calendari, el mes que ve a Andorra la Vella.

Amb aquest resultat, només falta per saber qui serà el subcampió, tot i que la diferència que Raga té sobre Grattarola el deixen molt a prop d’aquesta fita. L’italià s’haurà de defensar del basc Jaime Busto, que és quart a només vuit punts de distància.

Bou ha manifestat que «sempre dic que quan es cancel·la una cursa és una llàstima, i ara també. M’hauria agradat completar el campionat sencer. Durant l’hivern passat vam fer una gran feina amb l’equip en les quatre curses i ara esperàvem completar-la. Només faltarà guanyar a Andorra, davant dels meus amics, i celebrar bé el títol».

El pierenc pot assolir d’aquí a un parell de setmanes el seu 32è títol. Es troba a quatre punts del 16è a l’aire lliure i falten dues curses a Ponte di Legno (Itàlia).