La zona esportiva del Congost celebrarà aquest cap de setmana la segona edició del Torneig de Beisbol Josep Tragant, en les categories minibeisbol, Sub-12 i Sub-15, organitzat pel Beisbol Club Manresa. El torneig tindrà la participació dels principals clubs catalans del sud i del Perpinyà, de la Catalunya Nord. Es tracta d'un campionat biennal (que se celebra cada dos anys), i que es fa en homenatge a Josep Tragant, impulsor de l'arribada de l'esport a la ciutat, el 1981.

En minibeisbol, els equips participants seran el Beisbol Club Manresa, l'Escola Ítaca, el Beisbol Vallès i el Pompeu Fabra. La competició es disputarà completament durant la matinal de dissabte, amb un format de tots contra tots. El Manresa jugarà a les 11 contra el Pompeu Fabra, a les 12 davant de l'Escola Ítaca i a la una, contra el Vallès.

Pel que fa a la categoria sub-12, el torneig es jugarà en format de quadrangular i hi participaran l'equip amfitrió, el Wolves Tarragona, l'Hèrcules de l'Hospitalet i el Perpinyà. Les semifinals seran Tarragona-Hèrcules a les 10 del matí i Manresa-Perpinyà, a partir de les 12. El tercer lloc es disputarà a les dues i la final, a les quatre.

La jornada de diumenge s'ha reservat per a la categoria sub-15. Serà un triangular entre el Beisbol Club Manresa, l'Hèrcules i el Club de Beisbol Vic-BAT. Bagenc i osonencs s'enfrontaran a les 10.30 hores, Vic i Hèrcules, a les 12.30, i manresans i riberencs, a les 14.30 hores. A més, a partir de les cinc de la tarda es jugarà un torneig de slowpitch, una mena de softbol amb regles pròpies, en què participaran les famílies dels jugadors.

El Beisbol Club Manresa, entitat organitzadora, promociona aquest esport a la ciutat des del 1992. Compta amb un total de 128 jugadors distribuïts en deu equips.