Segueix-nos a les xarxes socials:

Esquí

Mor als 54 anys Lluís Breitfuss, ànima de l'esquí a La Molina

Va liderar la primera prova de la Copa del Món a l'estació ceretana i era vicepresident esportiu de la Federació Catalana d'Esports d'Hivern

Mor als 54 anys Lluís Breitfuss, ànima de l'esquí a La MolinaSpainsnow

Aquest dimarts s'ha fet pública la mort dilluns de Lluís Breitfuss, vicepresident esportiu de la Federació Catalana d'Esports d'Hivern (FECH) des del 2011 i autèntic impulsor del creixement de l'esquí alpí a La Molina.

Fill de pare austríac i de mare catalana, que ja portava un hotel al barri de la Molina d'Alp, liderava l'organització d'esdeveniments i de competicions esportives a l'estació des del 2004. Va ser un gran amant de l'esquí de competició des de petit, quan passava dies entrenant a La Molina seguint les passes del seu pare, Hans. Va fer-se entrenador i va esdevenir un punt de referència de centenars de nens de tot el món, que feia venir a aprendre a esquiar a l'estació catalana.

Va liderar la primera prova de la Copa del Món d'esquí alpí que es va fer als Pirineus, el 2008, els mundials de surf de neu del 2011 i els de paraski del 2013. Va impulsar totes les curses internacionals i estatals que es van fer a la Molina i va instigar la creació del bikepark, una manera de treure partit a la muntanya quan no hi ha neu.

Breitfuss va formar part de l'equip estatal júnior d'esquí com a corredor entre els anys 1985 i 1989. Un cop retirat, es va titular a Àustria com a entrenador i va començar a preparar combinats al país centreeuropeu i a Nova Zelanda, abans de tornar amb l'equip espanyol el 2003.

En els últims anys, va ser director esportiu de les formacions estatals del 2014 i el 2018, que van aconseguir la medalla de bronze de l'andalús Regino Hernández en els Jocs de Pyeongchang. També va ser responsable dels cursos de formació d'entrenadors nacionals entre els anys 1999 i 2004. Entre el 1995 i el 2002 també va formar els professors d'esquí. El 2014, va rebre la Reial Ordre del Mèrit Esportiu i el mes passat va ser reconegut amb la medalla al mèrit esportiu de la federació catalana.

Prem per veure més contingut per a tu