Esquí

Mor als 54 anys Lluís Breitfuss, ànima de l'esquí a La Molina

Va liderar la primera prova de la Copa del Món a l'estació ceretana i era vicepresident esportiu de la Federació Catalana d'Esports d'Hivern

Lluís Breifuss era vicepresident esportiu de la Federació Catalana d'Esports d'Hivern

Lluís Breifuss era vicepresident esportiu de la Federació Catalana d'Esports d'Hivern / Spainsnow

Redacció

Aquest dimarts s'ha fet pública la mort dilluns de Lluís Breitfuss, vicepresident esportiu de la Federació Catalana d'Esports d'Hivern (FECH) des del 2011 i autèntic impulsor del creixement de l'esquí alpí a La Molina.

Fill de pare austríac i de mare catalana, que ja portava un hotel al barri de la Molina d'Alp, liderava l'organització d'esdeveniments i de competicions esportives a l'estació des del 2004. Va ser un gran amant de l'esquí de competició des de petit, quan passava dies entrenant a La Molina seguint les passes del seu pare, Hans. Va fer-se entrenador i va esdevenir un punt de referència de centenars de nens de tot el món, que feia venir a aprendre a esquiar a l'estació catalana.

Va liderar la primera prova de la Copa del Món d'esquí alpí que es va fer als Pirineus, el 2008, els mundials de surf de neu del 2011 i els de paraski del 2013. Va impulsar totes les curses internacionals i estatals que es van fer a la Molina i va instigar la creació del bikepark, una manera de treure partit a la muntanya quan no hi ha neu.

Breitfuss va formar part de l'equip estatal júnior d'esquí com a corredor entre els anys 1985 i 1989. Un cop retirat, es va titular a Àustria com a entrenador i va començar a preparar combinats al país centreeuropeu i a Nova Zelanda, abans de tornar amb l'equip espanyol el 2003.

En els últims anys, va ser director esportiu de les formacions estatals del 2014 i el 2018, que van aconseguir la medalla de bronze de l'andalús Regino Hernández en els Jocs de Pyeongchang. També va ser responsable dels cursos de formació d'entrenadors nacionals entre els anys 1999 i 2004. Entre el 1995 i el 2002 també va formar els professors d'esquí. El 2014, va rebre la Reial Ordre del Mèrit Esportiu i el mes passat va ser reconegut amb la medalla al mèrit esportiu de la federació catalana.