29 de novembre de 2019
29.11.2019
Regió7

Els avantatges de portar pneumàtics d'hivern

Repassem els beneficis d'aquest tipus de pneumàtics, que fan la funció de les cadenes

28.11.2019 | 22:04
Quan trobem aigua, neu o gel a l'asfalt, els pneumàtics d'hivern ofereixen el seu millor rendiment

Amb l'arribada de l'hivern els esquiadors es preparen per gaudir de la neu en les millors condicions possibles. Però de la mateixa manera que ens posem els esquís als peus, és molt recomanable que el nostre vehicle disposi dels seus particulars «esquís», en forma de pneumàtics d'hivern. Si bé és cert que en situacions de neu es pot circular amb cadenes, els pneumàtics d'hivern –també coneguts com a pneumàtics de contacte– ens permeten substituir-les i milloren la seguretat de la nostra conducció.

Aquests pneumàtics ofereixen tot un seguit d'avantatges que els fan molt recomanables:


Substitueixen les cadenes

El principal avantatge dels pneumàtics d'hivern és que fan la mateixa funció que les cadenes, i permeten obtenir una tracció i adherència totals quan circulem per una superfície innivada. Però a més d'estalviar-nos la molèstia que suposa haver de muntar i desmuntar les cadenes, també milloren notablement el seu rendiment respecte als pneumàtics d'estiu quan la temperatura és inferior als 7ºC. En aquest sentit, la seva adherència en superfícies humides és molt superior, i la distància de frenada també es redueix notablement.


Els podem portar tot l'any

És evident que fora de l'època hivernal els pneumàtics més recomanables són els d'estiu, però els fabricants han aconseguit desenvolupar unes rodes de contacte que gairebé igualen les prestacions i el rendiment de les d'estiu. D'aquesta manera ens estalviem haver de canviar els pneumàtics d'hivern quan s'acaba el fred.

A més, com que el seu rendiment en mullat és superior, també ens permeten circular amb més seguretat fins i tot els mesos més càlids de l'any.


El preu és molt competitiu

Fa uns anys el preu dels pneumàtics d'hivern era més alt que els d'estiu, però avui en dia ja s'ha igualat i es poden adquirir a preus realment competitius. A més, la seva popularització ha fet que els fabricants els ofereixin de moltes mides, i ens poden estalviar més d'una multa, ja que en alguns països el seu ús és obligatori.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
estacions esquí pirineu