Segueix-nos a les xarxes socials:

Mig segle de pubillatge a Solsona

Les dues candidates a pubilla o donzella i els dos candidats a hereu o fadrí sabran el càrrec dissabte

La plaça de Sant Joan de Solsona acollirà aquest dissabte, 7 de setembre, l’acte de proclamació dels nous representants del pubillatge solsoní, a 2/4 de 5 de la tarda. Els representants sortints destaquen que han aprofitat l’any de pubilles i hereus «per conèixer el territori i els seus habitants, els seus costums i les seves tradicions». Valoren positivament l’experiència d’aquest any fent d’ambaixadors pels pobles de Catalunya. L’acte girarà entorn dels 150 anys del naixement de Caterina Albert i hi assistiran membres del pubillatge d’arreu.

Com a novetat, aquesta tardor Solsona acollirà el certamen de l’elecció de la pubilla i l’hereu de Catalunya i províncies. La decisió va ser presa pel Foment de les Tradicions Catalanes, entitat organitzadora, i l’Ajuntament de Solsona, motivats perquè l’actual pubilla i hereu de Catalunya són solsonins. A més, aquest any el pubillatge solsoní celebra mig segle.

Clàudia Rafart. Candidata a pubilla o donzella«Involucrar-nos en la tradició»

Què esperes d’aquesta experiència?

Conèixer gent nova amb interessos per la cultura catalana. Que em puguin ensenyar els seus pobles i tradicions amb l’amor que només es té pel poble on vius. Faré el mateix amb Solsona.

Quina funció creus que té el pubillatge?

És important perquè forma part de la cultura catalana. Els joves podem involucrar-nos en la tradició representant el poble o ciutat i alhora conèixer Catalunya.

Maria Ramonet. Candidata a pubilla o donzella«Participar de la cultura»

Què t’ha motivat a presentar-te com a candidata del pubillatge a Solsona?

Des de petita m’atreia el pubillatge i la participació de la meva cosina, amb qui tinc una relació molt estreta i amb qui vaig compartir algunes sortides, em va acabar d’animar a presentar-me.

Què creus que aporta formar part del pubillatge solsoní?

Penso que és una bona manera que els joves puguem participar de la cultura de Solsona i donar-la a conèixer a tot el país.

Dario Rafael Romero. Candidat a hereu o fadrí«És viure una experiència»

Després d’un any representant la UAB (Universitat Autònoma de Barcelona), què t’ha fet presentar-te a Solsona?

Sobretot l’oportunitat de poder continuar vivint aquesta experiència i poder participar de forma activa a la Festa Major de Solsona.

Per què creus que s’ha de seguir conservant aquesta tradició?

És una aposta perquè els joves puguem conèixer la cultura i les festes de cada poble i viure una experiència inoblidable.

Ferran Castells. Candidat a hereu o fadrí«Va més enllà dels vestits»

Repeteixes experiència. Per què?

Repeteixes experiència. Per què? En principi no era la meva intenció, però com que faltava jovent interessat, i a més hi va haver un petit malentès entre l’associació i l’Ajuntament, presentar-me podia ser una solució.

Què es pot fer per fomentar la participació dels joves?

Hem de saber explicar que el pubillatge no és una tradició protocol·lària com molts es pensen, sinó que va més enllà dels vestits tradicionals.

Prem per veure més contingut per a tu