El gruix d'actes més destacats del 50è Carnaval de Solsona comencen aquesta tarda amb l'arribada del rei Carnestoltes encarnat enguany per Jaume Porredon, conegut a la ciutat com a Campa, una de les persones que van retornar el Carnaval a Solsona ara fa 50 anys, quan el país encara estava sota el règim franquista.

L'Associació de Festes del Carnaval de Solsona (AFCS) manté la decisió que es va introduir en la darrera edició de fer arribar el Carnestoltes el dijous llarder com a inici de la festa, ja que anteriorment arribava el dissabte juntament amb la rua de les comparses. Així, l'avinguda del Pont s'omplirà de solsonins i solsonines que esperaran a descobrir les sorpreses que l'AFCS ha assegurat que té preparades durant tots els dies del Carnaval solsoní.

Després de l'arribada del rei Carnestoltes, la música i el silenci característics del Ball Mut a la plaça Major es convertiran en els protagonistes de la festa. Posteriorment es farà el tradicional Sopar Gras i la nit acabarà amb el concert a càrrec de JOKB, Joan Garriga i el Mariatxi Galàctic i DJ Puxi i Randy a la Sala Polivalent.

Tot i això, Solsona ja celebra el Carnaval des de divendres passat, quan es va inaugurar l'exposició dedicada als 50 anys de la festa, i sobretot amb les enramades de diumenge.