Fonts dels dos cossos policials han confirmat avui la vinculació en el passat del cap de la banda, integrada per set persones, tant amb la Guàrdia Civil, a la qual va pertànyer primer, com amb els Mossos, als quals es va passar després.

En un comunicat, els Mossos d'Esquadra han precisat que l'agent va ingressar als Mossos l'any 2004, procedent de la Guàrdia Civil, on havia exercit com agent durant deu anys, i que només quatre mesos després del seu ingrés en la policia catalana va causar baixa permanent per incapacitat absoluta.

Per aquest motiu, l'agent, que ha ingressat a la presó, no disposa actualment ni d'arma reglamentària ni de la credencial del cos dels Mossos d'Esquadra.

La banda desmantellada accedia als habitatges que assaltaven sabent on estaven la caixa de seguretat i les alarmes perquè prèviament ho descobria un d'ells, que treballa com a paleta.

Dels set detinguts -tres espanyols, un colombià, un peruà, un dominicà i un hondureny-, sis ja han ingressat a la presó per ordre judicial.

El grup, que també està suposadament implicat en el tràfic de drogues, planificava els assalts en les oficines d'una immobiliària que posseïen a Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès).

La desarticulació del grup s'ha dut a terme en dues fases, ja que en un primer moment van ser detinguts tres d'ells, armats amb pistoles, al frustrar-se l'octubre un assalt en un domicili d'una zona residencial de Barcelona.

Posteriorment, els investigadors van fer un seguiment del líder del grup -d'origen espanyol-, cosa que els ha permès detenir els altres quatre presumptes integrants. A més, també s'ha imputat cinc persones més relacionades amb els detinguts.